Hoe ontkoppel ik een bankmutatie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer een bankmutatie is gekoppeld aan een factuur kan dit ongedaan gemaakt worden. Het kan namelijk voorkomen dat de factuur dubbel betaald is of dat per ongeluk de verkeerde factuur is gekoppeld.

Hoe te werk te gaan

Instructievideo

Uitleg bankmutaties

Aan het groene of blauwe label kan herkent worden dat de bankmutatie is verwerkt en dus gekoppeld.

Soorten labels

Een groen label betekent dat de mutatie handmatig is gekoppeld aan een factuur, bon of categorie.
Een blauw label betekend dat de mutatie automatisch is gekoppeld aan een factuur, bon of categorie via de BankRobot.

Ontkoppelen van een bankmutatie

Door de mutatie aan te klikken zal deze bijschrijving worden geopend. In dit scherm zal worden getoond welke factuur, bon of categorie precies gekoppeld is aan de mutatie.
Aan het eind van de regel staat een prullenbak icoon. Door deze aan te klikken, zal de regel worden ontkoppeld van de mutatie.

Na te hebben geklikt op het prullenbakje zal de factuur, bon of categorie zijn ontkoppeld van de mutatie.

Bij Selecteer grootboekrekening zul je de rekening 9999 - Te verwerken moeten selecteren. De omschrijving en het bedrag worden daarna automatisch ingevuld.

Nadat je deze wijziging hebt opgeslagen, zal de mutatie een grijs label hebben. Een grijs label staat voor Nog te verwerken.