Bonnetjes
Hoe splits ik een bonnetje?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een bon hebt met zowel 21% BTW als 6% of 0% BTW. Bij het verwerken van de betaling dien je dit uit te splitsen. Hieronder wordt uitgelegd hoe.

Allereerst dien je de bon te uploaden via de app, of als inkoopfactuur om deze vervolgens te plaatsen naar de bonnetjes.

In dit help item zal het onderstaand bonnetje worden verwerkt.

De banktransacties zijn geüpload. Hierdoor is de pin betaling van het bonnetje beschikbaar.

Na openen van de mutatie klik je op het tabblad 'Bonnetjes' te klikken en daar de juiste bon te selecteren.

Door de bon aan te klikken, zal deze verdwijnen uit de lijst en gekoppeld worden aan de mutatie. ​

Omdat er 2 BTW percentages op de bon zitten, zal de bon uitgesplitst moeten worden. Dat kan door te klikken op het schaartje aan het einde van de regel.

De regel zal nu in tweeën worden gesplitst. Er is dus een tweede regel toegevoegd aan de transactie, zodat je de verschillende btw percentages kunt opvoeren.

Allereerst vul je de eerste regel in. In het screenshot heeft de bon het bedrag BTW bedrag van €47.63 incl. BTW. Dit wordt ingevuld in de bovenste regel 'Bedrag'. Daarna wordt 21% geselecteerd in de bovenste regel 'BTW'. De BTW zal zelf uit de regel worden gehaald. Zie onderstaand voorbeeld. ​ ​

Ditzelfde moet gedaan worden met de tweede regel. Dit is €3,- excl. BTW. Op postzegels zit geen BTW, dus is het 0%. Je hoeft in het 'BTW' veld dus geen BTW percentage op te geven.

Eventueel kan, indien beschikbaar, in het veld 'Relatie' de betreffende relatie geselecteerd worden.

Als laatst selecteer dient de juiste categorie geselecteerd te worden. In onderstaand voorbeeld is dat 5000 - Inkoop & 4390 - Overige kantoorkosten. ​ ​

Na het uitsplitsen van de bon en nadat de mutatie is opgeslagen zal de bon de status Verwerkt hebben. Op de timeline van de bon zul je beide betalingen zien staan.