Alle collectiesAutomatisering
Hoe boek ik een UBL inkoopfactuur?
Gisteren bijgewerkt

Wat is UBL?

UBL is een afkorting voor Universal Business Language. Het is een standaard voor het uitwisselen van zakelijke documenten tussen bedrijven. UBL is ontwikkeld door OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) en is gebaseerd op XML (Extensible Markup Language).

Voordelen van UBL

Voor het verwerken van de inkoopfacturen kan er gebruikt worden gemaakt van UBL.

De UBL is een .xml bestand die vaak wordt meegestuurd in de mail met de factuur.

Wanneer je per e-mail een factuur met .xml bestand ontvangt, is deze via de e-mail te versturen naar jouw boekhouding. Daarover meer te vinden in het help item Hoe kan ik de inkomende e-mail instellen?

UBL facturen kunnen automatisch geboekt worden als de Informer BoekRobot is geactiveerd. Als de BoekRobot niet is geactiveerd, heeft een UBL factuur nog steeds voordelen.

Hét voordeel van de UBL factuur is tijdbesparing. Door de UBL weet het systeem welke gegevens van de factuur ingevuld moeten worden. Van leverancier tot btw percentage: alles is bekend.

UBL inkoopfactuur boeken

1. Open een UBL factuur;

1. Een UBL factuur is te herkennen aan de woorden UBL achter Te verwerken;

2. Door de UBL zijn alle gegevens bekend en direct ingevuld in de juiste velden;

3. Controleer, pas aan waar gewenst en kies Opslaan om de inkoopfactuur te boeken in de boekhouding.

UBL inkoopfactuur automatisch boeken

Als de Informer BoekRobot is geactiveerd, wordt de factuur automatisch geboekt. Stappen uit UBL inkoopfactuur boeken zijn daardoor overbodig geworden.

Activeer de Informer BoekRobot om de UBL inkoopfacturen automatisch te laten boeken. Hoe de BoekRobot te activeren is te vinden in het help item Informer BoekRobot.