Alle collectiesAutomatisering
Informer HerkenRobot
Gisteren bijgewerkt

Binnen InformerOnline is het mogelijk om jouw inkoopfacturen te laten voorzien van een UBL. UBL staat voor Universal Business Language. Een UBL is een xml bestand bij de inkoopfactuur waar de gegevens van de inkoopfactuur al digitaal in staan. Door deze UBL weet InformerOnline precies welke gegevens waar ingevuld moeten worden.

Het voordeel van de HerkenRobot is dat de factuur wordt omgezet in een UBL factuur als deze UBL standaard niet aanwezig is. Het handmatig verwerken van een UBL factuur gaat al snel. Maar een UBL factuur in combinatie met de BoekRobot zal het proces drastisch versnellen. De factuur wordt namelijk automatisch verwerkt.

Doordat de factuur wordt omgezet in een UBL factuur heeft de Informer HerkenRobot op EUR facturen een herken percentage van 100%! Alle gegevens van de factuur zullen dus correct worden herkent en ingevuld in het juiste veld.

Instructievideo

Informer HerkenRobot

Informer HerkenRobot activeren

Om de Informer HerkenRobot te activeren volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor App store;

3. Zoek de HerkenRobot app en kies voor Activeren;

4. Vink Bonnetjes uitsluiten aan als de HerkenRobot enkel gebruikt moet worden voor de inkoopfacturen.

5. Kies Activeren om de HerkenRobot te gebruiken.

Let op: De kosten bedragen €0,35 per gescand document.

Informer HerkenRobot gebruiken

De Informer HerkenRobot werkt voor alle inkoopfacturen en bonnetjes, of deze nu gemaild of geüpload worden. Staat de Informer HerkenRobot aan, dan zal deze automatisch de inkoopfacturen en bonnetjes die nieuw binnenkomen scannen en herkennen.