Hoe kan ik een kasbetaling registreren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een factuur hebt uitgedraaid en deze contant wordt voldaan, of je hebt een factuur/bon ontvangen en deze contant betaald, dan moet je dit registreren in je boekhouding. Contante betalingen worden in de boekhouding geregistreerd in het Kasboek. Wanneer de factuur of uitgave in InformerOnline staat, dan kan je via het kasboek de betaling hieraan koppelen.

Om naar het kasboek te gaan, klik je in het menu aan de linkerkant op Geavanceerd en vervolgens onder Dagboeken betalingen op Kas.

Het kasboek wordt nu geopend. Om een nieuwe kasbetaling toe te voegen, klik je in het kasboek op Nieuw.

Om de betaling te koppelen aan de factuur, zoek je de factuur op. Dit doe je door op de tabbladen Verkoop of Inkoop te klikken. Selecteer vervolgens de factuur die je wilt koppelen aan de kasbetaling door deze aan te klikken.

De betaling is nu aan het kasboek toegevoegd. Dit zie je doordat er boven een nieuwe regel is toegevoegd. Desgewenst kun je er nog een omschrijving aan toevoegen, maar automatisch wordt het factuurnummer met de naam erbij als omschrijving ingegeven.