Hoe kan ik een bankbetaling handmatig registreren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is in InformerOnline ook mogelijk, buiten de bankupload functie om, facturen handmatig op de status betaald te zetten.

Dit is de uitleg voor de handmatige bankbetaling. Ook is er de mogelijkheid om een kasbetaling te registreren.

• Je gaat naar Geavanceerd en vervolgens kies je daar het dagboek van de bankrekening en vervolgens 'Nieuw'. Weet je niet welk dagboek de juiste is, kun je dat controleren bij de instellingen van jouw bankrekening.

• Je komt nu in het volgende scherm terecht: ​

• Je vult de Datum, Omschrijving en Boekdatum netjes in. De periode wordt ingevuld aan de hand van de datum.

• Wanneer je een verkoopfactuur op status betaald wilt zetten, klik je op het kopje "Verkoop".

• Nu komen de openstaande verkoopfacturen tevoorschijn. Ook kun je links in de zoekbalk zoeken op factuurnummer of relatie.

• Als je de factuur gevonden heeft, klik je deze aan.

• Hij zal nu uit de lijst verdwijnen en de boekingsregel (Categorie/Omschrijving/Bedrag) wordt automatisch ingevuld. ​

Zoals je ziet in bovenstaand voorbeeld zijn er 2 facturen geselecteerd uit het overzicht. Je ziet ook direct dat het banksaldo is veranderd, omdat de omzet is verhoogd door de betaling van 2 facturen.

Met inkoopfacturen werkt dit precies hetzelfde. Je klikt op het tabblad Inkoop en een aantal inkoopfacturen zullen worden getoond. Mocht de gewenste inkoopfactuur er niet bij staan, kun je deze zoeken in de zoekbalk.

Links naast de zoekbalk kun je ‘Toon betaalde facturen’ aanvinken. Alle betaalde facturen zullen dan worden getoond. Dit kan vooral handig zijn, als je niet meer weet of een factuur nu betaald is of niet.

Indien je alle gewenste facturen hebt geselecteerd kun je kiezen voor “Opslaan”.
Zoals je ziet zullen beide geselecteerde facturen nu de status ‘Betaald’ hebben kregen.

Bankbetaling registreren met een Facturatie pakket:

Heb je geen boekhoud pakket maar een facturatie pakket dan dien je de facturen op een andere manier op betaald te zetten.

• In het verkoopfacturen scherm vink je op de factuur die je op de status betaald wilt zetten.

• Nu klik je bovenin het scherm via 'Selecteer actie' op Registreer betalingen.

• Wanneer je alle gegevens juist heeft ingevuld en de betaling hebt opgeslagen, zul je zien dat de factuur de status Betaald heeft.