Factureren
Hoe kan ik een factuur per e-mail versturen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het voornaamste doel van InformerOnline, is om een papierloze administratie bij te houden. Een onderdeel daarvan is om ook je facturen in pdf per e-mail te versturen. Dit kan op 2 manieren.

Instructievideo

Let op: De afzender en bedrijfsnaam die de ontvanger ziet in de mail stel je in in de Layout editor onder de tab 'Algemeen'

Factuur versturen

Factuur versturen vanuit de lijst

Klik in het menu aan de linkerkant bij Verkoop op Facturen. In het overzicht hebben de facturen die nog niet zijn verzonden de ā€œConceptā€ status.

Voor het snel versturen van deze facturen, klik je eerst op het vakje voor de factuur en vervolgens bij Selecteer actie op Verstuur.

In het volgende scherm zie je het e-mailadres dat bij de relatie geregistreerd staat. Mochten er meerdere adressen bekend zijn, dan kan je middels het uitklapmenu een ander e-mailadres selecteren.

Eventueel kun je een e-mailadres in het CC veld toevoegen. Hier kun je een e-mailadres uit de lijst met beschikbare e-mailadressen selecteren, of handmatig een e-mailadres opgeven. Tevens kun je de begeleidende mail aanpassen. Wil je de standaard begeleidende mail aanpassen, kan dat in de Lay-out editor onder het kopje 'E-mail'.

Als het juiste adres staat weergegeven, klik je vervolgens op ā€œVerstuurā€.

Factuur versturen vanuit de factuur

Een andere manier is om vanuit een geopende concept factuur de factuur te versturen. Hiervoor klik je op de factuur, ga je vervolgens rechtsboven in het scherm naar Meer en kies je voor Verstuur factuur.

Het scherm dat we eerder al hebben gezien, komt ook hier weer tevoorschijn.