Betalingen direct doorsturen naar ING Bank
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De automatische bankkoppeling met ING Bank is uitgebreid met de mogelijkheid om betaalopdrachten direct door te sturen. Vervolgens hoef je de betalingen alleen nog te autoriseren in de webapp van de ING Bank.

Je kunt twee soorten betalingen vanuit InformerOnline doorsturen naar de ING Bank:

1. Automatische incasso-opdrachten voor jouw verkoopfacturen.

2. Betaalopdrachten voor jouw inkoopfacturen.

Automatische koppeling opzetten

Heb je nog geen bankkoppeling met ING Bank?

Als je nog geen bankkoppeling met ING hebt, moet je deze eerst instellen. Volg hiervoor de stappen uit dit helpartikel. Bij het starten van de koppeling stel je zowel het importeren van transacties, als de betaalfunctionaliteit in.

Heb je al een bankkoppeling met ING Bank?

Als je eerder al de automatische bankkoppeling voor inkomende transacties hebt opgezet, moet je jouw koppeling met ING Bank uitbreiden voor de functionaliteit. Hiervoor moet je inloggen bij Mijn ING Zakelijk en de boekhoudkoppeling met Informer opzoeken. Vervolgens moet je de koppeling wijzigen door ook de betaalfunctionaliteit toe te voegen.

Automatische incasso-opdrachten doorsturen

Om een incasso-opdracht voor je verkoopfacturen naar de ING te versturen moet je eerst facturen maken met als betalingsconditie 'Incasso'.

Vervolgens kun je volgende stappen nemen om de betaalopdrachten te versturen:

1. Ga naar de Facturen en klik rechtsboven op 'Te incasseren'.

2. Selecteer alle facturen en kies onder Selecteer actie voor Incassobatch.

3. Controleer je ING rekening en de automatisch incasso's. Klik vervolgens op 'Maak Batch'

4. De incasso-opdrachten zijn nu naar de ING gestuurd.

5. Aangemaakte incassobatches kun je hier terugvinden.

6. De incassobatch dien je in je ING account te accorderen. Pas nadat dit is gedaan, zal de incasso ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er nu?

Op het moment dat je de incasso-opdracht verstuurt, worden de facturen op betaald gezet via de categorie '1210 - Incasso onderweg'. Als later de bijschrijving van de incasso-opdracht op jouw ING rekening wordt bijgeschreven, moet je deze ook koppelen aan de categorie '1210 - Incasso onderweg'. Dit zou je eventueel automatisch kunnen doen met de Informer BankRobot. Lees hier hoe je storno's kunt verwerken.

Betaalopdrachten voor inkoopfacturen doorsturen

Betaalopdrachten voor openstaande inkoopfacturen kun je direct vanuit InformerOnline naar de ING Bank versturen.

Vervolgens kun je volgende stappen nemen om de betaalopdrachten te versturen:

1. Ga naar Uitgaven en klik eventueel rechtsboven op 'Openstaand'.

2. Selecteer alle facturen die je wilt betalen en klik op de knop voor de Betaalbatch.

3. Controleer je ING rekening en de te betalen facturen. Klik vervolgens op 'Maak Batch'

4. De betaal-opdrachten zijn nu naar de ING gestuurd.

5. Aangemaakte betaalbatches kun je hier terugvinden.

6. De betaalbatch dien je in je ING account te accorderen. Pas nadat dit is gedaan, zal de betaling ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er nu?

Op het moment dat je de betaalopdracht verstuurt, worden de facturen op betaald gezet via de categorie '1220 - Betalingen onderweg'. Als later de afschrijving van de betaalopdracht op jouw ING rekening wordt bijgeschreven, moet je deze ook koppelen aan de categorie '1220 - Betalingen onderweg'. Dit zou je eventueel automatisch kunnen doen met de Informer BankRobot.