Hoe verwerk ik betalingen met de realtime koppeling van bunq?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met bunq is het mogelijk om betalingen goed te keuren in de bunq app. Hoe dit werkt, wordt in dit help item uitgelegd.

Kies links in het menu voor Uitgaven - Facturen en vink de factuur of facturen aan die je wilt betalen.

In bovenstaand voorbeeld zal inkoopfactuur 5007195 worden betaald.
Nadat de factuur is aangevinkt kan er bij Selecteer aktie worden gekozen voor Betaalbatch.

Er zal een pop-up tevoorschijn komen waar de juiste bankrekening kunt selecteren en eventueel het te betalen bedrag kunt aanpassen. Met de automatische koppeling van bunq zal er bij Betaalmethode: Direct via de bunq app. Als alles goed staat klik je op Betaal.

Een volgende pop-up komt tevoorschijn met de melding dat de betaling(en) zijn verzonden naar je bunq app en dat je de betalingen daar zult moeten bevestigen.

Wanneer je de betaling in de bunq app hebt bevestigd zal de status van de factuur veranderen van Openstaand naar Betaald.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van de realtime koppeling met bunq? Bekijk dan dit help item.