Hoe verwerk ik de kilometerregistratie?
Deze week bijgewerkt

Binnen InformerOnline is het mogelijk om jouw kilometerregistratie bij te houden. Zo kun je gemakkelijk de kilometervergoeding berekenen.

Instructievideo

De ritten kunnen op 2 manieren worden ingevoerd:

• Via handmatige invoer;

• Automatisch synchroniseren met de TrackJack app.

Ritten registreren via handmatige invoer

Voertuig toevoegen

Voordat er ritten geregistreerd kunnen worden moet er een voertuig aangemaakt worden. Om een voertuig aan te maken volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor Voertuigen en klik op Nieuw om een voertuig toe te voegen;

3. Vul de gevraagde gegevens in en kies voor Opslaan.

Ritten invoeren

Als het voertuig is toegevoegd kunnen de ritten worden ingevoerd. Om ritten in te voeren volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Ritten en klik op Nieuw;

2. Geef de datum van de rit op;

3. Kies het voertuig van de rit;

4. Kies 2 relaties of voer de postcodes in om het aantal kilometers te laten berekenen;

5. Indien van toepassing: Activeer Retour om direct de terugrit aan te maken;

6. Vul een Omschrijving en Opmerking in over de rit en kies Opslaan.

Ritten synchroniseren met TrackJack

In plaats van de ritten handmatig invoeren kan er ook een koppeling met TrackJack worden opgezet. Door te koppelen met TrackJack wordt er gecommuniceerd met het kastje in jouw voertuig en vervolgens worden deze ritten automatisch via datzelfde kastje doorgezet naar Informer.

Hoe TrackJack te koppelen is en de ritten vervolgens gesynchroniseerd kunnen worden, wordt uitgelegd in het help item Hoe koppel ik TrackJack?