Automatisering
Informer HerkenRobot
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen InformerOnline is het mogelijk om jouw inkoopfacturen te laten voorzien van een UBL. UBL staat voor Universal Business Language. Een UBL is een xml bestand bij de inkoopfactuur waar de gegevens van de inkoopfactuur al digitaal in staan. Door deze UBL weet InformerOnline precies welke gegevens waar ingevuld moeten worden.

Het voordeel van de HerkenRobot is dat de factuur wordt omgezet in een UBL factuur als deze UBL standaard niet aanwezig is. Het handmatig verwerken van een UBL factuur gaat al snel. Maar een UBL factuur in combinatie met de BoekRobot zal het proces drastisch versnellen. De factuur wordt namelijk automatisch verwerkt.

Instructievideo

Informer HerkenRobot activeren

Ga naar Instellingen -> App store en kies in het blok HerkenRobot voor Activeren.

De kosten bedragen €0,35 per factuur. De app is alleen te activeren als het géén demo administratie is.

Informer HerkenRobot gebruiken

HerkenRobot werkt voor alle inkoopfacturen én bonnetjes. Of deze nu gemaild, geüpload of gescand worden. Staat HerkenRobot aan, dan zal hier automatisch gebruik van worden gemaakt bij de inkoopfacturen én bonnetjes.

Bonnetjes uitsluiten

Als je alleen de inkomende facturen wilt laten herkennen door de HerkenRobot, maar niet de bonnetjes, dan kun je de bonnetjes uitsluiten. Dat doe je nadat de HerkenRobot is geactiveerd in de app store via de knop 'Instellingen' van de app.