Hoe maak ik relaties aan?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

InformerOnline beschikt over een module waarin informatie van de relaties bewaard kan worden. Daarnaast kunnen de opgeslagen relaties eenvoudig aan alle (financiële) documenten worden toegevoegd. Op die manier kun je per relatie de geschiedenis en openstaande saldi zien.

Wil je een relatie aanmaken, dan ga je naar Relaties en klik je vervolgens op “Nieuw”.

Type relaties

Je kunt kiezen uit twee typen relaties:

1. Bedrijf

2. Particulier.

Lever je aan bedrijven, kies je type Bedrijf. Lever je aan particulieren, dan kies je type Particulier.

Type Relatie: Bedrijf

Kies je voor een bedrijf dan krijg je onderstaand scherm te zien. Het veld Firmanaam staat verbonden met de database van de Kamer van Koophandel. Bij het selecteren van een bedrijf uit de database zullen automatisch contactgegevens worden ingevuld.

Type Relatie: Particulier

Kies je voor Particulier dan krijg je onderstaand scherm te zien. Firmanaam is vervangen door Naam en bedrijfsvelden als KvK-nummer zijn komen te vervallen.

Vul de gegevens van de aan te maken relatie zo volledig mogelijk in.

Op relatieniveau kun je onder "Financiële gegevens" een standaard betaalconditie voor deze relatie aangeven. Dit is de standaard betaalconditie die voor deze relatie op een factuur wordt geselecteerd. Op factuurniveau is dit echter, indien gewenst, weer aan te passen. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, klik je op “Opslaan”.

De relatie is nu aangemaakt.

Ga weer terug naar “Relaties” en klik op de zojuist aangemaakte relatie. Helemaal rechts vind je een overzicht met de “Nog te ontvangen” en “Nog te betalen” bedragen, kun je documenten aanmaken waar deze relatie meteen aan wordt gekoppeld en kan je onder "Archief" bestanden, zoals gescande documenten, aan de relatie koppelen.