Hoe maak ik een betaalbatch?
Vandaag bijgewerkt

Het makkelijke van het gebruik van een betaalbatch is dat jouw openstaande inkoopfacturen direct worden betaalt naar de klant.

Om een betaalbatch aan te maken volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Uitgaven;

2. Kies voor Facturen;

3. Vink de facturen voor de incassobatch aan. Belangrijk: Zorg dat er bij de leverancier een correct IBAN nummer is ingevuld.

4. Kies Selecteer een actie en klik op Betaalbatch;

5. Selecteer in de dropdown de gewenste bankrekening en kies Maak batch;

6. De batch is nu gemaakt en is te downloaden;

1. Ga naar Overzichten;

2. Kies voor Batches;

3. Vink de gewenste batch(es) aan;

4. Kies Selecteer een actie en klik op Download.

7. Upload de batch in jouw bankomgeving om de incasso's uit te laten voeren.

Tip: Wanneer je gebruik maakt van één van de automatische bankkoppelingen van Rabobank, bunq of ING dan wordt de batch automatisch geüpload in jouw bankomgeving. Stap 7 is dan overbodig. In dat geval hoef je de batch alleen maar te accorderen bij de bank.