Alle collectiesAlles over externe koppelingenBankkoppelingenPonto bankkoppeling
Hoe zet ik een automatische bankkoppeling via Ponto op?
Hoe zet ik een automatische bankkoppeling via Ponto op?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Gisteren bijgewerkt

Gemak dient de mens. Een automatische bankkoppeling hoort zeker in die categorie. Vergeet nooit meer je bankmutaties te downloaden maar laat deze bankmutaties automatisch inladen in je administratie! Informer rekent 1 euro per gekoppelde rekening per maand.

Een Ponto koppeling kan gebruikt worden voor banken waar momenteel nog geen rechtstreekse koppeling mee is. De banken waar momenteel een rechtstreekse koppeling mee is zijn de volgende 4 banken:

Om gebruik te kunnen maken van deze automatische koppeling moet er een account worden aangemaakt bij Ponto. Als je nog geen account hebt bij Ponto zul je dit eerst moeten doen voordat je gebruik kan maken van de automatische koppeling.

Let op: De kosten voor deze koppeling bedragen €​4 per maand. Daarnaast moet de koppeling elke 180 dagen, conform de GDPR en PSD2, opnieuw gevalideerd worden. Naast de 4 euro per maand die Ponto rekent, rekent Informer 1 euro per maand per gekoppelde rekening.

Bankkoppeling opzetten

Integratie toevoegen binnen de Ponto omgeving

Om binnen de Ponto omgeving een integratie toe te voegen volg je onderstaande stappen:

1. Login in jouw Ponto omgeving;

2. Maak de bankrekening aan waarvoor je een automatische koppeling wilt activeren;

3. Kies nadien voor Integraties;

4. Op de pagina Integraties, kies Voeg een aangepaste integratie toe;

5. Vul in bij Integratienaam: InformerOnline;

6. Vink Accountinformatie en betalingsinitiatie aan;

7. Klik op Toevoegen om de integratie op te slaan;

8. In het integratiescherm staan 2 codes:

1. Client ID

2. Client Secret

9. Indien niet zichtbaar, scroll dan omlaag.

10. Houdt het scherm met de codes open. Deze zijn nodig bij het activeren van de Ponto koppeling binnen Informer.

Ponto activeren binnen Informer

Ponto app activeren binnen Informer

Binnen Ponto staat nu alles gereed voor koppeling. Activeer nu ook binnen Informer om de koppeling te kunnen gebruiken.

Om de koppeling binnen Informer te activeren volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor App store;

3. Zoek de Ponto app en kies voor Activeren

4. Vul de Client ID en Client Secret van de Ponto integratie in;

5. Sla de instellingen op zodat Ponto wordt geactiveerd.

Ponto koppelen aan de bankrekening

De koppeling tussen Ponto en Informer is nu actief. De automatische bankkoppeling kan nu worden geactiveerd.

Om de automatische bankkoppeling te activeren volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies Bankkoppelingen en klik op Nieuw;

3. Kies in de dropdown bij Selecteer een bankrekening de rekening die je wilt koppelen;

4. Kies in de dropdown bij Koppelingen voor Ponto;

5. Vul indien gewenst een datum in bij Importeer vanaf. De koppeling zal alle transacties van die datum en later importeren.

6. Kies voor Opslaan om de automatische bankkoppeling te activeren;

7. De transacties zullen nu elk uur óf zodra je navigeert naar Bank/Kas automatisch worden opgehaald.

Let op: Heb je meerdere bankrekeningen waarvoor je de automatische koppeling wilt gebruiken? Zorg dan dat deze bankrekeningen allemaal aangemaakt zijn in je Ponto account. Alleen dan kan de koppeling binnen Informer tot stand worden gebracht voor deze rekeningen.