Beveiliging
Wat is de ip adres beveiliging en hoe valideer ik mijn ip adres?
Wat is de ip adres beveiliging en hoe valideer ik mijn ip adres?
Mark van der Genugten avatar
Geschreven door Mark van der Genugten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ip adres beveiliging

Het beveiligen van jouw boekhouding is erg belangrijk. Je wilt immers niet dat jouw cijfers op straat komen te liggen of in handen komen van hackers. Om dit zo goed mogelijk te beveiligen heeft Informer, naast de standaard gebruikersnaam en wachtwoord ook een beveiligingscode. Maar om jouw account nog beter te beveiligen voert Informer een controle uit op basis van ip adres.

Ip adres valideren

De eerste keer dat je vanaf een voor Informer nieuw ip adres inlogt, stuurt het systeem een e-mail naar het e-mailadres dat is ingevuld bij jouw gebruikersinstellingen. In die e-mail moet jij als gebruiker valideren dat jij de inlog poging uitvoert. Het ip adres waar jij op dat moment op werkt, wordt toegevoegd aan jouw gebruikersaccount waarna Informer jou de volgende keren dat jij inlogt vanaf dat ip adres direct toegang verleend.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een nieuw ip adres direct te valideren. De eerste keer dat je vanaf een voor Informer nieuw ip adres inlogt, zal Informer een e-mail sturen dat er op jouw account is ingelogd met een nieuw ip adres. Mocht jij dat zelf niet zijn, kun je in de mail direct de toegang blokkeren.

Om een nieuw ip adres direct te valideren voer je de volgende stappen uit:

• Ga naar Instellingen > Gebruikers

• Open de gebruiker

• Scroll op het tabblad Algemeen naar onder en vink 'Nieuw IP adres direct activeren' aan

Let op: Dit werkt niet met ip adressen die nog gevalideerd moeten worden!

Bestaande ip adressen bekijken, valideren, blokkeren of verwijderen

Mocht je op vakantie zijn en jouw boekhouding willen bekijken, log je in vanaf een nieuw ip adres. Het is echter vanzelfsprekend dat je dat ip adres niet blijvend toegang wilt verlenen. Om die reden kun je alle ip adressen waarmee ooit door het account is ingelogd bekijken.

De ip adressen kun je vinden via Instellingen > Beveiliging.

Je kunt hier ip adressen blokkeren of valideren door deze te openen en de status te wijzigen of ip adressen zelfs helemaal verwijderen uit het systeem door deze aan te vinken en via Selecteer actie te kiezen voor 'Verwijder'.