Hoe kan ik de bankkoppeling met Rabobank opzetten?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je bankiert bij Rabobank kun je jouw zakelijke bankrekening koppelen met je administratie. Het is dan niet meer nodig om de bankmutaties zelf te downloaden en te uploaden in de boekhouding. Iedere ochtend (dinsdag t/m zaterdag) zullen jouw banktransacties automatisch in je boekhouding worden gezet. Rabobank rekent voor de koppeling met een zakelijke rekening niets extra's. Informer rekent 1 euro per gekoppelde rekening.

Let op! Voordat je jouw Rabobank rekening gaat koppelen moet je ervoor zorgen dat de huidige bankrekening is bijgewerkt!*

*) Op het moment dat je de koppeling maakt worden vanaf de huidige datum de transacties automatisch geïmporteerd. Heb jij bijvoorbeeld een maand geleden voor het laatst je bank bijgewerkt, dan worden de transacties van de vorige maand dus NIET geïmporteerd. Werk je bank dus eerst bij!

Mocht je meerdere Rabo rekeningen hebben voor méér dan één Informer bedrijf is het op dit moment helaas niet mogelijk om de verschillende rekeningen te koppelen!

Bankkoppeling opzetten

Heb je de bankrekening nog niet in je administratie staan, dan hoef je dat niet eerst te doen. Wij voegen de rekening direct toe in InformerOnline op het moment dat je de koppeling maakt.

Volg onderstaande stappen om de bankkoppeling op te zetten.

1. Ga in jouw Informer administratie naar de Bankkoppeling instellingen. Kies daar voor Nieuw en selecteer vervolgens jouw Rabo rekening en bij 'Koppelingen' voor Rabobank.

2. Log bij jouw bank in in interbankieren of de Rabo App.

3. Lees informatie over de dienst "Rekeninginformatie ophalen".

4. Klik op 'Volgende'.

5. Selecteer de rekening(en) die je wilt koppelen.

6. Klik op 'Volgende'.

7. Klik op 'Ondertekenen'.

8. Na ondertekening wordt je teruggestuurd naar Informer en zie je een overzicht welke rekening(en) gekoppeld zijn.

Lukt het niet om de koppeling op te zetten of mocht je vragen hebben over de directe bankkoppeling kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk, ook als je vragen hebt over de overgang van de oude situatie naar de directe bankkoppeling.

Rabobank single payment

Met de automatische bankkoppeling tussen Informer en de Rabobank is het mogelijk om inkoopfacturen direct vanuit Informer te betalen. Meer informatie over deze functionaliteit kun je vinden in het help item