Hoe verwijder ik mijn bankmutaties?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat je bankmutaties hebt geïmporteerd die eigenlijk niet juist zijn. Deze wil je zo snel mogelijk weer verwijderen. Met InformerOnline is dat erg makkelijk.

Als je bankmutaties hebt geïmporteerd zie je deze staan bij Bank/Kas links in het menu.

Omdat de bankrekening gekoppeld is aan een dagboek worden alle bankmutaties opgeslagen in dat gekoppelde dagboek. Ga voor het verwijderen van de mutaties naar Geavanceerd en selecteer het dagboek van de betreffende bankrekening. Om te achterhalen welk dagboek gekoppeld is aan de bank kun je kijken bij de bankrekening instellingen.

Hier staan de boekstukken die zijn gemaakt naar aanleiding van de geïmporteerde bankmutaties.

Door de checkbox van de boekstukken aan te vinken en bovenin via Selecteer aktie te kiezen voor Verwijder kunnen de bankmutaties worden verwijderd.
Als de boekstukken eenmaal zijn verwijderd hebben de betreffende boekstuknummers een doorlijnde streep en is de omschrijving Verwijderd.

In Bank/Kas zijn de banktransacties, na het verwijderen van de boekstukken, verdwenen.