Hoe stel ik Paypal in?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door te koppelen met PayPal, bied je jouw klanten de optie om de InformerOnline facturen eenvoudig via een online betaling te voldoen. De betaalopdrachten worden automatisch ingevuld, waardoor de klant na het inloggen met zijn e-mailadres alleen nog de betaling hoeft te autoriseren.

De mogelijkheid tot PayPal betalingen zit niet aan een abonnement gekoppeld, maar je betaalt alleen per transactie. Per transactie wordt € 0,35 + een maximaal percentage van 3,4% van het transactiebedrag in rekening gebracht. Om gebruik te kunnen maken van PayPal, dien je wel eerst een zakelijk PayPal account aan te maken.

Om PayPal in InformerOnline te activeren, ga je via de Instellingen naar de AppStore.

In het overzicht met de beschikbare betaalproviders klik je aansluitend op “PayPal”.

Bij het aanmaken van een zakelijk PayPal account, heb je een e-mailadres opgegeven dat vul je hier in. Stel bij “Dagboek:” en “Grootboekrekening:” de gewenste dagboek en grootboekrekening in, die gekoppeld moet zijn aan de PayPal betalingen. Automatisch wordt hier al een suggestie gegeven. Als je niet zeker weet wat je hier moet invullen, vraag het dan na bij je accountant of administratiekantoor.

Door deze gegevens te bewaren, wordt de Paypal koppeling geactiveerd.

Alle toekomstige facturen en aanmaningen zullen vanaf nu met PayPal betaald kunnen worden. Om dit te doen, klikt de klant op de link in de mail om de factuur online te bekijken. Vervolgens kiest men de optie om de factuur met PayPal te betalen.