Hoe stel ik MultiSafepay in?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door te koppelen met iDEAL, bied je jouw klanten de optie om de InformerOnline facturen eenvoudig middels internetbankieren te voldoen. De betaalopdrachten worden automatisch ingevuld, waardoor de klant alleen de betaling hoeft te autoriseren.

iDEAL betalingen gebeuren bij InformerOnline via Mollie, Sisow of MultiSafepay.

Bij MultiSafepay zit je niet aan een abonnement gekoppeld, maar betaal je alleen per transactie. Ongeacht de hoogte van de betaling, wordt per transactie €0,29 excl. BTW aan transactiekosten in rekening gebracht. Om op deze manier gebruik te kunnen maken van iDEAL, dien je wel eerst een MultiSafepay account aan te maken.

MultiSafepay activeren

Om MultiSafepay te activeren volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor App store;

3. Zoek de MultiSafepay app en kies voor Activeren;

4. Vul de van MultiSafepay ontvangen API Key in, in het daarvoor bestemde veld;

5. Stel het gewenste dagboek en grootboekrekening in voor MultiSafepay betalingen. Een suggestie zal al ingevuld staan;

6. Sla de instellingen op zodat MultiSafepay wordt geactiveerd.

MultiSafepay is nu geactiveerd. Alle toekomstige facturen en aanmaningen zullen vanaf nu door jouw klanten met iDEAL betaald kunnen worden. Om dit te doen klikt de klant op de 'Betaal factuur' link in de mail of, indien geactiveerd, scant men de QR code op de factuur om de factuur online te betalen.