Hoe stel ik Mollie in?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door te koppelen met iDEAL, bied je jouw klanten de optie om de InformerOnline facturen eenvoudig middels internetbankieren te voldoen. De betaalopdrachten worden automatisch ingevuld, waardoor de klant na het inloggen alleen nog de betaling hoeft te autoriseren.

Instructievideo

Mollie activeren

iDEAL betalingen geschieden bij InformerOnline via Mollie, Sisow of MultiSafepay. Bij Mollie zit je niet aan een abonnement gekoppeld, maar betaal je alleen per transactie. Ongeacht de hoogte van de betaling, wordt per transactie € 0,29 excl. BTW aan transactiekosten in rekening gebracht. Om op deze manier gebruik te kunnen maken van iDEAL, dien je wel eerst een Mollie account aan te maken.

Om iDEAL via Mollie in InformerOnline te activeren, ga je via Instellingen naar App store.

In het overzicht met de beschikbare betaalproviders klik je aansluitend op “Mollie”.

Bij het aanmaken van een Mollie account, heb je een ‘Mollie API key’ ontvangen. Deze code vul je in het veld dat daarvoor bestemd is. Stel bij “Dagboek:” en “Grootboekrekening:” de gewenste dagboek en grootboekrekening in (standaard Dagboek; Memoriaal & Grootboekrekening; Kruisposten Mollie), die gekoppeld moet zijn aan de iDEAL betalingen. InformerOnline heeft hier automatisch al suggestie ingevuld. Als je niet zeker weet wat je hier moet invullen, vraag het dan na bij je accountant of administratiekantoor.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is op “Opslaan” te klikken.

iDEAL is nu geactiveerd. Alle toekomstige facturen en aanmaningen zullen vanaf nu met iDEAL betaald kunnen worden. Om dit te doen, klikt de klant op de link in de mail om de factuur online te bekijken. Vervolgens kiest men de optie om de factuur met iDEAL te betalen.