Hoe download ik bankbestanden bij mijn bank?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om bankbetalingen van rekeningen en verzonden facturen in InformerOnline te verwerken, maakt ons systeem gebruik van bankbestanden. In deze bankbestanden staan alle mutaties die op jouw rekening hebben plaatsgevonden. Deze mutaties worden vervolgens gekoppeld aan de rekeningen en facturen.

Een automatische bankkoppeling met je bank verhoogd de verwerkingssnelheid van de bankmutaties aanzienlijk. Wil je toch geen automatische bankkoppeling opzetten dan kun je de bankbestanden downloaden bij je bank.

Elke bank hanteert een andere werkwijze om deze bestanden te downloaden. Hieronder volgt de werkwijze voor de ING Bank, ABN AMRO Bank en Rabobank.

ING

Op de gebruikelijke manier log je in op internetbankieren van de ING Bank. Zodra je ingelogd bent, klik je op het openingsscherm aan de rechterkant op de knop “Downloaden”. ​​

Je selecteert vervolgens de gewenste rekening en klikt rechtsonder weer op de knop “Downloaden”. ​​

In het volgende scherm geef je vervolgens bij “Datum” aan van welke periode je de mutaties wilt downloaden. Bij “Formaat” selecteer je ‘CAMT053 XML’ en vervolgens klik je op de knop “Downloaden”. ​​

Het bankbestand is nu gedownload en kan worden gebruikt voor het uploaden van mutaties.

Informer beschikt ook over een automatische koppeling met ING. Volg de volgende instructie voor het opzetten van de automatische koppeling.

ABN AMRO

Zoals je gewend bent, log je in op internetbankieren van de ABN AMRO Bank. In het openingsscherm klik je in het menu aan de linkerkant op “betalen”, vervolgens op “overzichten” en daarna op “mutaties downloaden”. ​​

In het volgende scherm selecteer je de rekening en geef je vervolgens bij “van” vanaf welke datum t/m welke datum je de mutaties wilt downloaden. Onderaan geef je aan dat je het ‘CAMT 0.53’ bestandformaat wilt downloaden en vervolgens klik je op de knop “OK”. ​​

Het bankbestand is nu gedownload en kan worden gebruikt voor het uploaden van mutaties.

Rabobank

Log in op internetbankieren van de Rabobank en klik vervolgens boven in het hoofdmenu op “Betalen & Sparen” ​​

Het bankbestand is nu gedownload en kan worden gebruikt voor het uploaden van mutaties.

Informer beschikt ook over een automatische koppeling met ING. Volg de volgende instructie voor het opzetten van de automatische koppeling.

Knab

Op de gebruikelijke manier log je in op internetbankieren bij de KNAB.

Klik vervolgens op de zakelijke betaalrekening en daarna op "Betalen > Bij- en afschrijvingen".

Open vervolgens het tabblad Boekhoudexport. ​​

Onder het tabje Boekhoudexport kun je vervolgens kiezen welk formaat je wilt downloaden.
Kies hier voor "Gestructureerd MT940 Formaat Nieuw stijl". ​​

Het bankbestand is nu gedownload en kan worden gebruikt voor het uploaden van mutaties.

Informer beschikt ook over een automatische koppeling met KNAB. Volg de volgende instructie voor het opzetten van de automatische koppeling.

Triodos

Log op de gebruikelijke manier in bij Internetbankieren van de Triodos bank. Zodra je op de startpagina binnengekomen bent klik je links op ‘Overzichten’ en daarna op ‘Downloaden’.

Selecteer nu de periode waarvoor u de transacties wilt downloaden, selecteer vervolgens ‘MT940’ bij de bestandsindeling en klik op [Ophalen].