Alles voor de btw aangifte
Hoe werkt de automatische btw reservering van bunq?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je beschikt over een Bunq rekening Ên de automatische bankkoppeling hebt geactiveerd, is er de mogelijkheid tot het reserveren van de BTW. Hieronder lees je hoe dat ingesteld kan worden.

Via "Instellingen -> BTW" kun je klikken op het knopje "BTW reservering'. Volgend venster zal tevoorschijn komen.
​Let op: onderstaand venster verschijnt alleen als er minimaal 2 bunq rekeningen zijn aangemaakt binnen Informer. Anders kan Informer de BTW niet reserveren.

​

Wanneer het vinkje aan staat bij 'Automatische BTW reservering' kun je verschillende gegevens invullen.
De betaalrekening en BTW rekening spreken voor zich.
Op de betaalrekening worden de rekeningen betaald en dit is dus je hoofd bankrekening. Op de BTW rekening (de 2e rekening die waarschijnlijk aangemaakt moet worden) zal de BTW worden gereserveerd.

Je kan opgeven of de BTW reservering elke dag of elke week moet plaatsvinden. Ook kan er een tijdstip opgegeven worden, waarop de reserveringsboeking plaats gaat vinden.

Na alles goed ingesteld te hebben, zal Informer automatisch de BTW van dat moment reserveren. Na goedkeuring in de Bunq app zal Informer het bedrag overboeken naar de BTW rekening.