Facturen opmaken en instellen
Hoe wijzig ik de verkoopinstellingen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De verkoopinstellingen zijn bij InformerOnline zo gestandaardiseerd, dat je na het aanmaken van een account meteen al een factuur of een offerte kan uitbrengen. De keuze is aan jou of je de standaard verkoopinstellingen wilt blijven hanteren of dat je de instellingen naar eigen inzicht en wensen aanpast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de factuurnummering en ook aan de vervaltermijn van een factuur.

Om de verkoopinstellingen te wijzigen, klik je aan de linkerkant in het menu op “Instellingen” en vervolgens onder “Verkoop” op “Verkoopinstellingen”.

Voor meer informatie over het toekennen van een eigen factuurnummer reeks (wat ook van toepassing is op de offertenummering), zie Factuurnummer wijzigen.

Naast het toekennen van een eigen nummerreeks, kun je er ook voor kiezen om de betalingsconditie te wijzigen na het ontvangen van een stornering. Tevens kun je UBL standaard laten meesturen met de factuur en de QR code beschikbaar stellen op de factuur. Deze QR code zorgt ervoor dat je klanten de factuur makkelijk via iDeal kunnen betalen. Om deze zichtbaar te krijgen, moet er een betaalprovider geactiveerd worden (bijv. Mollie) via Instellingen > App store.

Naast het instellen van de factuurnummerreeks kan ook de nummerreeks van de offerte worden ingesteld. De instellingen zijn identiek aan die van de factuur: Opmaak, Prefix en Reset nummerreeks.​

Naast het instellen van de documentnummering, kunnen er bij de verkoopinstellingen nog een aantal instellingen worden aangepast.

Zo kan je ook bij “Standaard inclusief BTW” aangeven of de bedragen op de documenten standaard inclusief BTW getoond moeten worden. Dit is handig wanneer je voornamelijk met particuliere klanten te maken hebt. Doe je voornamelijk zaken met bedrijven, dan kan je deze optie uit laten staan.

Bij “Periodieke nul factuur” geef je aan of periodieke facturen met het bedrag €0,- wel of niet moeten worden aangemaakt.

Zodra de instellingen goed staan, klik je op “Opslaan”.

Heb je de module Handel aan staan? Dan kun je, naast de nummerreeks voor de facturen en offertes, ook de nummerreeks voor de verkooporders instellen.