Layout editor v2
Hoe pas ik de instellingen van mijn layout aan?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je het type of de taal van een layout wijzigen? Of wil je de mail van de layout aanpassen?
Dit doe je in de instellingen van de layout zelf.

Om in Informer de instellingen te wijzigen ga je naar Instellingen > Layout editor en open je de layout waar je de instellingen van wilt wijzigen.

Na de layout te hebben geopend klik je linksboven op de tweede tab: Instellingen layout.

Je ziet nu de volgende menu's:

• Algemeen

• Vertalingen

• UBL informatie

• E-mail facturen

• E-mail betalingen

Algemeen

In het menu dat uitklapt zal direct het tabje 'Algemeen' openen.
In het tabje 'Algemeen' kun je de type layout wijzigen. Is het een factuur, offerte of een order?
Je kunt de omschrijving van de layout wijzigen en de taal kiezen. Je kunt hier kiezen uit Nederlands, Engels of Duits (AT).
Je kunt een afzender en e-mail toevoegen. De afzender die je invult zal jouw klant als naam zien staan als jouw klant de mail ontvangt. Het e-mailadres wordt gebruikt voor als jouw klant reageert op de mail. Het antwoord zal dan worden gestuurd naar het door jou ingestelde e-mailadres.
Je kunt de geopende layout als standaard template activeren. Deze layout zal dan automatisch geselecteerd staan.
Als laatste in het tabje 'Algemeen' kun je kiezen om het e-mailadres van de gebruiker te gebruiken. Deze instelling overschrijft het e-mailadres dat is ingevuld bij 'E-mail'.

Vertalingen

Nagenoeg alle benamingen en woorden in de layout zijn te wijzigen in het menu 'Element aanpassen' wat opent als je het blok aanklikt. De benamingen die niet in 'Element aanpassen' zijn te wijzigen kun je vinden onder het tabje 'Vertalingen'.

UBL informatie

Mocht je als ondernemer meerdere handelsnamen hebben dan kan het zijn dat je andere gegevens in de UBL wilt hebben staan die wordt meegestuurd, dan de gegevens die op het document zelf staan. In het tabje 'UBL informatie' kun je zelf instellen welke gegevens anders in de UBL moeten komen te staan ten opzichte van het document zelf.

E-mail facturen

Het tabje 'E-mail facturen' laat de mail zien die wordt gestuurd wanneer jij - in dit geval - een factuur naar jouw klant stuurt. Het onderwerp en de inhoud van de mail zelf is hier te bekijken een aan te passen. Je kunt een tag selecteren die de gegevens automatisch laat invullen bij het versturen van de mail, zoals {invoice_number} voor het factuurnummer.

E-mail betalingen

Het tabje 'E-mail betalingen' laat de mail zien die wordt gestuurd wanneer jouw klant succesvol een betaling heeft gedaan. Het onderwerp en de inhoud van de mail zelf is hier te bekijken een aan te passen. Je kunt een tag selecteren die de gegevens automatisch laat invullen bij het versturen van de mail, zoals {payment_amount} voor het betaalde bedrag.