Hoe kan ik een bankbetaling handmatig registreren?
Vandaag bijgewerkt

InformerOnline beschikt over een eenvoudig en gebruiksvriendelijk Bank/Kas scherm, waar betalingen gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Toch kan het zijn dat je een betaling handmatig wilt registreren. Deze mogelijkheid is ook aanwezig in InformerOnline.

Handmatig een bankbetaling registreren

Om handmatig een bankbetaling te registreren volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Geavanceerd;

2. Kies voor het dagboek waar je de betaling wilt registreren en klik op Nieuw;

3. aaaa

4. Open een tab om een factuur of bon te selecteren;

1. Open de tab Verkoopfacturen om een verkoopfactuur betaling te registreren;

2. Open de tab Inkoopfacturen om een inkoopfactuur betaling te registreren;

3. Open de tab Bonnetjes om een bon betaling te registreren;

5. Categorie, Omschrijving en Bedrag worden aan de hand van de factuur automatisch ingevuld;

6. Indien gewenst, selecteer meerdere facturen;

7. Kies Opslaan om de betaling(en) te registreren.

Bankbetaling registreren met een Facturatie pakket

Heb je geen boekhoud pakket maar een facturatie pakket dan dien je de facturen op een andere manier op betaald te zetten. Om een verkoopfactuur betaling te registreren met een facturatie pakket volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Verkoop;

2. Kies voor Facturen;

3. Vink de te betalen factuur of facturen aan;

4. Kies Selecteer een actie en klik op Registreer betalingen;

5. Vul de betaaldatum en bedrag in;

6. Kies Opslaan om de betaling(en) te registreren.

Let op: Het verwerken van een betaling voor inkoopfacturen werkt op dezelfde manier als verkoopfacturen.

Wil je een betaling voor een inkoopfactuur verwerken, kies in stap 1 dan voor Uitgaven.