Hoe werkt de koppeling met Nextens?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sneller winstaangifte doen dankzij de koppeling tussen Nextens en Informer!

Vanaf nu is het als gebruiker van Nextens en InformerOnline heel eenvoudig om tijd over te houden tijdens de drukke aangifteperiodes.

Om goed gebruik te maken van de koppeling tussen Informer en Nextens is het van belang dat iedere grootboekrekening waarop geboekt is, gekoppeld is aan een RGS-code. Standaard grootboekrekeningen in InformerOnline krijgen automatisch een RGS-code toegekend.

Als de RGS-codes goed staan ingesteld kan je snel een brugstaat exporteren om deze vervolgens te importeren in Nextens, zodat je fiscale regels niet meer handmatig hoeft toe te passen.

Hoe werkt de koppeling?

Brugstaat exporteren

In Nextens moet de brugstaat van Informer geïmporteerd worden. Deze brugstaat is te vinden onder Overzichten.

• Ga hiervoor naar Overzichten > Brugstaat.

• Selecteer het jaar waarvoor je de brugstaat wilt exporteren.

• Zet het schuifje Download Brugstaat als '.rgs' bestand aan.

• Klik op Genereer brugstaat om de brugstaat de exporteren.

• De gegenereerde brugstaat is nu te uploaden binnen je Nextens omgeving.

Let op: Als er één of meerdere grootboekrekeningen niet gekoppeld zijn aan een RGS-code komt er een gele melding op de pagina te staan. Via 'Bekijk overzicht' kun je de grootboekrekeningen zien waar je op geboekt hebt, maar die niet gekoppeld zijn aan een RGS-code. Dit kun je vervolgens wijzigen via Instellingen > Catgorieën.

Hoe upload in het bestand binnen Nextens?

Hoe het bestand vervolgens is te uploaden binnen Nextens, ligt aan de Nextens omgeving. Heb je hier vragen over, kun je het best contact opnemen met de helpdesk van Nextens.