Factureren
Periodieke facturen
Abonnementssoorten aanmaken voor periodieke factuur
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je een periodieke factuur gaat aanmaken, kun je verschillende abonnementssoorten aanmaken. Dit is niet verplicht, maar is wel noodzakelijk wil je gebruik maken van de overzichten van de periodieke facturen.

Je gaat links in het menu naar Instellingen en vervolgens kies je voor Abonnementssoorten. Je komt nu in het scherm van de abonnement soorten terecht. Als u een nieuw abonnement soort wilt aanmaken kiest u voor "Nieuw". Je zult nu een nieuw abonnement soort kunnen aanmaken.

In onderstaand voorbeeld ziet je een ingevuld nieuw abonnement soort. Er dienen 3 velden ingevuld te worden.

Bij Code vul je een code in voor het abonnement soort. Dit kan een afkorting zijn van wat voor soort abonnement het is.
Bij Naam vul je een naam in die je wilt gebruiken. Deze naam zul je zien staan wanneer je een abonnement soort selecteert.
Bij Omschrijving vult je een eenvoudige omschrijving in met informatie over het abonnement.

Indien alle velden naar wens zijn ingevuld klik je op ā€œOpslaanā€.

Na het aanmaken van een abonnementssoort en minstens Ć©Ć©n periodieke factuur zul je via Overzichten een prognose kunnen vinden van je periodieke inkomsten.