Alles voor de btw aangifte
Hoe markeer ik de btw aangifte als verzonden?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan zijn dat je halverwege een jaar begint met InformerOnline en daardoor al één of meerdere btw aangiftes hebt ingediend. Of wellicht maak je simpelweg liever geen gebruik van de digitale verzending van de btw aangifte.

In dat geval kun je de btw aangiftes van InformerOnline markeren als verzonden. Op die manier behandelt het systeem de aangiftes als verzonden, zonder dat deze daadwerkelijk via InformerOnline digitaal zijn verzonden.

Om de aangiftes te markeren als verzonden hoeft er maar één instelling te worden gewijzigd.
Via Instellingen > Boekhouding moet gekozen worden voor Ik doe de BTW aangifte NIET via InformerOnline.

Als deze instelling is gekozen heeft de btw aangifte geen Verstuur knop maar een Markeer als verzonden knop.
Het systeem zal de aangifte niet daadwerkelijk verzenden, maar wel als zodanig behandelen.