Alle collectiesAlles voor de accountant
Hoe koppel ik een administratie aan mijn Accountancyportal?
Deze week bijgewerkt

Het kan voorkomen dat jouw nieuwe klant al gebruik maakt van InformerOnline. In dat geval kan de administratie van jouw klant worden gekoppeld aan jouw accountancyportaal. De klant dient daarvoor de koppelcode van de administratie aan jou door te geven.

Koppelcode opvragen

Om de koppelcode op te zoeken volgt de klant binnen de te koppelen administratie onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor Administraties;

3. Open de te koppelen administratie en klik op de tab Geavanceerd;

4. De Koppelcode is zichtbaar en te kopiëren via de knop Kopieer;

5. De koppelcode kan nu naar jou toegezonden worden via bijvoorbeeld een e-mail.

Koppelcode invoeren

Om de koppeling met de administratie op te zetten volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu van het accountancyportal naar Klanten;

2. Kies rechts voor Koppel bestaande administratie;

3. Vul de ontvangen koppelcode in het veld in en kies voor Opslaan;

4. De uitnodiging tot koppelen is nu verzonden en is te accepteren door de klant.

Aanvraag accepteren

Nu het invoeren van de koppelcode in de accountancyportal is de aanvraag tot koppelen verzonden. Deze moet door de klant handmatig worden geaccepteerd. Om de koppeling te accepteren volgt de klant binnen de te koppelen administratie onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor Administraties;

3. Open de te koppelen administratie en klik op de tab Geavanceerd;

4. Het koppelverzoek is zichtbaar en kan worden geaccepteerd via de knop Accepteer;

5. Na accepteren is de koppeling actief en heb jij als accountant toegang tot de administratie via het accountancyportal.

Let op: Na koppelen zal de facturatie standaard ingesteld staan op "Naar accountant". Wil je dat de klant de factuur ontvangt volg je de stappen uit het help item Factuur naar de klant of factuur naar de accountant?.