Hoe maak of wijzig ik een gebruiker?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

InformerOnline biedt de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te maken onder 1 account.
Hiervan is het voordeel dat je iedere gebruiker zijn of haar eigen restricties mee kan geven. De gebruiker krijgt alleen toegang tot het gedeelte van de administratie waar hij of zij voor bevoegd is.

Ook voor het aanmaken van een medewerker, voor bijvoorbeeld het schrijven van zijn/haar uren, moet er een gebruiker worden aangemaakt. Er is namelijk geen speciale 'urenregistratie medewerker' mogelijkheid.

Het aantal gebruikers dat je kosteloos kunt aanmaken, is afhankelijk van het abonnement. Controleer daarom eerst hoeveel gebruikers bij jouw abonnement zijn inbegrepen. Wil je meer gebruikers? Dan betaal je een meerprijs van € 10,- per maand per gebruiker.

Instructievideo

Om een nieuwe gebruiker aan te maken, klik je in het menu aan de linkerkant op “Instellingen” en vervolgens onder “Algemeen” op “Gebruikers”.

Je ziet nu een overzicht met de huidige gebruikers. Klik boven dit overzicht op de knop “Nieuw”.

Je vult de gevraagde gegevens in. Desgewenst kun je ook nog de geboortedatum, BSN nummer en Bankrekeningnummer toevoegen. Als je een foto beschikbaar heeft van de aan te maken medewerker, kun je deze selecteren en toevoegen.
Als alles naar wens is ingevuld kies je voor “Opslaan”.

Let op: Na opslaan krijgt de nieuwe gebruiker een e-mail met de inloggegevens!

Tabblad Profielfoto

Tabblad profielfoto geeft de mogelijkheid om een profielfoto toe te voegen. Deze zal worden gebruikt voor de gebruiker.

Tabblad Dienstverband

Tabblad dienstverband geeft de mogelijkheid om extra gegevens in te vullen, zoals de functie van de gebruiker en de start van zijn/haar dienstverband.

Tabblad Rechten

Tabblad Rechten geeft de mogelijkheid om het type gebruiker te selecteren.

• De beheerder heeft alle machtigingen.

• De accountant is een gratis gebruiker en is speciaal voor de accountant of boekhouder. Deze heeft ook alle machtigingen.

• De medewerker is volledig in te stellen. Je kunt hier zelf opgeven welke administraties en functionaliteiten de medewerker mag zien en gebruiken.

Tabblad Voorkeuren en notificaties

In de voorkeuren en notificaties kun je o.a. de volgende dingen instellen:

• Dark of light mode

• Taal van het pakket. De volgende talen worden ondersteund:

• Nederlands

• Engels

• Duits

• Spaans

• Boekhoudkundige termen

• Toon stopwatch (voor de urenregistratie)

Daarnaast kun je instellen wat het systeem moet doen na opslaan van bijvoorbeeld een factuur:

Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden:

• Naar preview: om het document direct te bekijken

• Verder met bewerken: om in het document te blijven

• Naar overzicht: om terug naar de lijst te gaan

• Toon keuzemenu: om zelf te bepalen wat de volgende actie is

Standaard krijg je elke week een mail van InformerOnline ontvangen over jouw openstaande (concept)facturen. Wil je deze mail niet, kan het vinkje bij ‘Weekoverzicht’ uitgezet worden.

Tabblad App

In het tabblad App is de QR code te vinden waarmee je kunt inloggen in de InformerOnline app.

Tabblad Voys

Maak je gebruik van Voys, kun je hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven zodat je direct vanuit het pakket je relaties kunt bellen wanneer dat nodig is.