Alle collectiesUrenregistratie
Hoe boek ik handmatig uren in?
Gisteren bijgewerkt

Hoe boek ik handmatig uren in?

Wanneer je op projectbasis werkt dan is het bijhouden van de gewerkte uren een essentieel onderdeel om uiteindelijk de juiste facturen te versturen.

Binnen InformerOnline is het mogelijk om te werken met een urenregistratie module.

Informer biedt twee mogelijkheden voor het registreren van de uren.

• Automatisch via een stopwatch;

• Via handmatige invoer

Uren inboeken

De administratie voorbereiden

Basisgegevens toevoegen

Voor zowel het automatisch registreren van de uren via een stopwatch als de handmatige invoer moeten er een aantal basisgegevens aanwezig zijn.

Eenheid aanmaken

Eén van de basisgegevens is een eenheid. Om de juiste eenheid aan te maken volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Instellingen;

2. Kies voor Eenheden en klik op Nieuw;

3. Vul bij Naam een naam in. Bijvoorbeeld Uren;

4. Kies bij Soort voor Uursoort.

5. Kies Opslaan om de eenheid aan te maken.

Product aanmaken

Een volgende stap is het aanmaken van een product. Om een product aan te maken volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Producten en klik op Nieuw;

2. Vul de gevraagde gegevens van het product in en kies bij Eenheid voor de Uren;

3. Kies Opslaan om het product aan te maken.

Project aanmaken

Voor zowel het automatisch registreren van de uren via een stopwatch als de handmatige invoer moet er minimaal één lopend project aanwezig zijn.

Om een project aan te maken volg je onderstaande stappen:

1. Ga links in het menu naar Urenregistratie;

2. Kies voor Projecten en klik op Nieuw;

3. Vul de gevraagde gegevens in. Het is belangrijk dat Status op Open komt te staan;

4. Kies Opslaan als alle gegevens zijn ingevuld.​

Uren boeken via handmatige invoer

1. Ga links in het menu naar Urenregistratie;

2. Kies voor Uren en klik op Nieuw;

3. Vul de gevraagde gegevens in;

4. Kies Opslaan om de registratie te boeken;

5. Herhaal totdat alle gewerkte uren zijn geregistreerd.