Door te koppelen met iDEAL, bied je je klanten de optie om facturen eenvoudig middels internetbankieren te voldoen. De betaalopdrachten worden automatisch ingevuld, waardoor de klant na het inloggen alleen nog de betaling hoeft te autoriseren. In InformerOnline kan op 3 manieren gebruik gemaakt worden van iDEAL: Mollie, MultiSafePay en Sisow.

Account aanmaken

iDEAL betalingen geschieden bij InformerOnline via Mollie. Bij Mollie, MultiSafePay en Sisow zit je niet aan een abonnement gekoppeld, maar betaal je alleen per transactie. Ongeacht de hoogte van de betaling, wordt per transactie bij Mollie € 0,99 excl. BTW aan transactiekosten in rekening gebracht. MultiSafePay hanteert per transactiekosten € 0,49 excl. BTW aan transactiekosten. Voor Sisow is dat bedrag € 0,45 excl BTW per transactie.

Om gebruik te kunnen maken van iDEAL, dien je wel eerst een account van één van de 3 mogelijkheden aan te maken.

iDEAL activeren

Om iDEAL te activeren, ga je links in het menubalk naar “Instellingen” en klik je vervolgens op “App Store”. Klik bij de betaalmogelijkheid die je wilt gebruiken op "Activeren". Wanneer je gebruik gaat maken van Mollie dien je in het tevoorschijn gekomen veld je "Mollie ID" in te geven. Voor MultiSafePay heb je het MultiSafePay Account ID, Website ID en Beveiligingsnummer nodig. Voor Sisow het Merchant ID en Merchant Key.

Bij InformerOnline Boekhouden en Accountancy staan er nog 2 velden bij, namelijk "Dagboek" en "Categorie". Deze dienen eerst ingevuld te worden, voordat je op de knop "Opslaan" klikt en de koppeling activeert.

iDEAL is nu geactiveerd. Alle toekomstige facturen en aanmaningen zullen vanaf nu met iDEAL betaald kunnen worden. Om dit te doen, klikt de klant op de link in de e-mail om zijn of haar gegevens online te bekijken. Daar kan de klant op de knop “Betaal factuur via iDEAL” klikken.