Hoe maak ik gebruik van vreemde valuta voor mijn verkoopfacturen?
Hoe maak ik gebruik van vreemde valuta voor mijn verkoopfacturen?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jij als ondernemer zal jouw facturen 99% van de tijd opmaken in EUR. Het kan echter zijn dat je wilt factureren in USD of GBP. Deze valuta's zijn standaard niet beschikbaar binnen Informer. Je zult de vreemde valuta dus moeten aanmaken.

Om een vreemde valuta aan te maken ga je naar de valuta instellingen.

Door een munteenheid te selecteren, bijvoorbeeld de Amerikaanse Dollar, worden de valuta gegevens, zoals de koers, automatisch opgehaald.

Je kunt daarna nog instellen wat de getalnotatie moet zijn: 1.234,56 of 1,234.56 en de koers automatisch laten bijwerken.

Als laatste selecteer je een dagboek en debiteurenrekening, standaard zijn dit dagboek 30 en debiteurenrekening 1300.

Na het toevoegen van deze gegevens is de valuta klaar om opgeslagen te worden. Bij het opstellen van een factuur kun je vervolgens onderaan bij 'Extra instellingen' de zojuist toegevoegde valuta selecteren.