Alles voor de btw aangifte
Hoe verstuur ik de ICP-aangifte per maand en de btw-aangifte per kwartaal?
Hoe verstuur ik de ICP-aangifte per maand en de btw-aangifte per kwartaal?
Ryan Voerman avatar
Geschreven door Ryan Voerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je als ondernemer zaken doet in het buitenland dien je een zogeheten ICP-aangifte te doen naast de reguliere btw-aangifte. ICP staat voor intracommunautaire prestaties. In beginsel mag de ICP-aangifte tegelijkertijd verstuurd worden met de btw-aangifte. Wanneer de buitenlandse omzet per kwartaal meer dan €50.000 bedraagt, moet de ICP-aangifte per maand worden verstuurd.

Binnen Informer is de standaard instelling dat de ICP-aangifte tegelijkertijd wordt meegestuurd met de btw-aangifte. Veel ondernemers komen namelijk niet aan de €50.000 buitenlandse omzet per kwartaal. Kom je toch aan dit bedrag, is dit heel makkelijk in te stellen.

Je gaat hiervoor naar Instellingen > Boe

khouding. Hier zet je het schuifje 'ICP aangifte apart doen' AAN.

Na de instelling te hebben geactiveerd verschijnt er in het overzicht 'ICP-aangifte' (Overzichten > ICP-aangifte) rechtsboven een knop 'Nieuwe aangifte' waarmee er een nieuwe ICP-aangifte ingediend kan worden. In het volgend scherm kun het jaar en de periode geselecteerd worden om vervolgens de aangifte in te kunnen dienen.